Født 1988 i Nordjylland, hvor jeg stadig bor med min hustru, som tilfældigvis også var min tidligste barndomskæreste. Fra 2017 har jeg levet som fuldtidsforfatter. Indtil da havde jeg forskellige jobs ved siden af skriveriet. Jeg har stået i lære som tømrer i tre år, og har også læst to års psykologi på Aalborg Universitet. Ingen af delene var noget for mig. Det viste sig at skriveriet trak meget kraftigere.

Jeg bestemte mig ret tidligt for, at jeg ville være forfatter når jeg blev stor. Faktisk kom beslutningen til mig allerede da jeg læste min første bog, Snevampyren af Dennis Jürgensen. Mine første egne "rigtige" historier skrev jeg i 14-15 års alderen. De blev afvist af forlaget, som jeg sendte dem til, men fik alligevel ros. Der gik nogle år, hvor jeg havde travlt med at være teenager og prøvede at få en uddannelse, før jeg en dag som 18-årig pludselig kom i tanker om, at jeg skulle være forfatter.

Den dag lavede jeg et løfte om at skrive 1.000 ord om dagen indtil jeg fik en bog udgivet. Jeg satte mig direkte ned og begyndte at skrive. Det fortsatte jeg med at gøre hver eneste dag i halvandet år. Jeg sendte de færdige manuskripter til forskellige forlag, og afslagene væltede ind. Tolv styk blev det til. Men for hver gang kunne jeg mærke, at det blev en smule bedre. Kritikken blev mere positiv. Den trettende historie hed Tidevandet, og den blev antaget af forlaget og udkom et år senere.

Jeg har altid nydt at skrive, selvom jeg i starten lagde meget pres på mig selv. Min tilgang til processen er med årene blevet meget mere fri. Jeg planlægger for eksempel ikke længere mine historier. På den måde føler jeg, at jeg oplever historien samtidig med at jeg skriver den, og karaktererne føles for mig som virkelige personer. Jeg ved ikke, hvor ideerne kommer fra, men jeg har aldrig haft problemer med at finde dem.

© 2019 Nick Clausen
Følg Nick på Facebook Nicks bøger på Goodreads Nicks bøger på Bogreolen.dk Nicks bøger på Mofibo