Opgøret

Den sidste vindrytter 3

Troldene og menneskene har sluttet fred, og Kian og Ashanti er trygt hjemme i Palindria. Men skyerne fortsætter med at lægge verden i mørke, og det uundgåelige opgør kommer nærmere. Ondskabens indflydelse rækker helt til vores verden, og Kian indser at hans gamle liv måske nok er fortid, men slet ikke glemt.

Tellerup, 2012
236 sider
Omslag: Mette Breth

Uddrag

Kian listede ud i gangen. Da han passerede Setos rum skubbede han forsigtigt døren op på klem og kiggede ind. Drengen lå i sin seng. Han tjekkede hos Rax, som også sov. Det var altså hverken drengen der var ude at luske eller trolden som gik i søvne.

Kian klatrede ned ad stigen og smuttede ud i køkkenet. Fra vinduerne kunne han igen skimte lågen. Den stod halvt åben, men var faldet til ro. Der var for mørkt til at han kunne se om der var spor i græsset.

Han gik ud og tog sko på. Låste døren op og åbnede ud til natten. Han trådte ud på trappen og knælede. Ingen havde gået i det våde græs. Det måtte betyde at personen der havde åbnet lågen stadig var ude på gaden.

Kian fik pludselig en mistanke. ”Lyron, din møgunge,” hviskede han og gik hen til lågen. Ude på gaden kiggede han til begge sider. Der var ingen at se. Han var helt alene på Mylantor Stræde.

Kian fornemmede ikke skikkelsen som dalede ned bag ham. Han hørte heller ikke de store, klobesatte fødder som landede blidt på brostenene. Men han fornemmede vindpustet fra de udbredte vinger, og med et sæt snurrede han rundt.

Kian nåede kun at gispe før Zalgator trådte frem og greb ham i kraven.

Han stirrede skrækslagen ind i de uens øjne; havde fuldstændig glemt hvor frygtindgydende det vanskabte ansigt var. Kian var i første omgang for lamslået til at reagere.

Mutanten løftede den fri hånd og placerede en finger over sine læber i en tyssende gestus. ”Lad hellere være med at larme, Kian,” brummede han dæmpet med den dybe, rustne stemme. ”Hvis du vækker nogen, bliver jeg nødt til at slå dem ihjel.”

I samme serie

 
 
© 2019 Nick Clausen
Følg Nick på Facebook Nicks bøger på Goodreads Nicks bøger på Bogreolen.dk Nicks bøger på Mofibo