Rejsen

Den sidste vindrytter 2

Den største udfordring i Kians liv venter forude. Sammen med trolden Rax drager han mod nord til bjergkløften Tarak, hvor prinsessen holdes fanget i valkrypernes hjem. Undervejs knytter de to et særpræget venskab, der bliver afgørende for deres overlevelse i en verden hvor ting sjældent er hvad de giver sig ud for, og hvor farerne lurer for hvert skridt.

Tellerup, 2012
262 sider
Omslag: Mette Breth

Uddrag

Da de havde vandret i hvad der føltes som et par timer, begyndte Kian at indse at de ikke ville komme ud fra skoven foreløbigt.

Igen og igen mødte de ting som de havde mødt før. Stombærbusken, vandpytten, stenen med mos og den væltede træstamme blev ved med at dukke op. Det var som om tingenes placeringer hele flyttedes rundt lige uden for deres synsfelt, og Kian havde fornemmelsen af at gå i ring.

Han standsede og kiggede på Furim. ”Det nytter ikke noget, kammerat. Vi skulle aldrig være gået herind …”

Hestens mørkebrune øjne afspejlede den samme bekymring som Kian følte. Så løftede den vagtsomt hovedet, og dens ører rejste sig som antenner.

”Furim?” hviskede Kian og lyttede efter. ”Hvad er det?”

I det samme hørte han det selv, da en fremmed stemme mumlede et eller andet. Kian vendte sig og stivnede. Få skridt derfra, op ad et tykt træ, sad et stort væsen med lukkede øjne og åben mund. Hvis ikke Kian tilfældigt var stoppet, ville de være gået lige forbi, for dens pels var næsten samme farve som træets bark.

Det var ikke en bjørn, selvom der var mange fællestræk, men faktisk var der også noget menneskeligt ved den. De kraftige hænder og fødder havde tykke fingre og tæer. Omkring livet bar den et grønt linned. Rundt om halsen og på brystet var pelsen en anelse lysere end resten af kroppen. Det runde hoved havde store ører, en flad næse og en bred mund. De lukkede øjne sad langt fra hinanden.

Kian stod stiv som et bræt og stirrede på den slumrende trold. I det samme fik Furim øje på faren og stampede forskrækket i jorden.

”Rolig, Furim, rolig,” hviskede Kian febrilsk og greb hesten om halsen.

Trolden åbnede øjnene, drejede hovedet og stirrede direkte på Kian. Irisserne var lysende gule og ansigtet var lige så overrasket som Kians. Et langt øjeblik gloede de bare på hinanden.

I samme serie

 
 
© 2019 Nick Clausen
Følg Nick på Facebook Nicks bøger på Goodreads Nicks bøger på Bogreolen.dk Nicks bøger på Mofibo