ULM

Peter bliver forfulgt af en varulv, som lurer i mørket og venter på chancen for at flå ham levende. Hvis han kan nå at finde ud af, hvem der lever med den mørke hemmelighed, kan han måske redde sit liv. Men fuldmånen kommer nærmere, og det samme gør ulven.

Tellerup, 2010
154 sider
Omslag: Peter Nielsen

Uddrag

I det samme hørte han lyden. En snigende knirken der ikke var højere end et tilbageholdt åndedræt.

Peter rettede blikket hen mod døren og kvalte et gisp. Den havde stået på klem, men gled nu langsomt op på vid gab. Åbningen afslørede intet andet end gangens uigennemtrængelige mørke. Peter anstrengte sine opspilede øjne for at skelne skyggerne fra hinanden.

En dyrisk knurren fik Peters hovedbund til at trække sig sammen og hans muskler til at fryse til is. Han kunne ikke røre en finger, stirrede bare rædselsslagen på døråbningen, hvor skyggerne dansede for hans blik.

Der blev stille i værelset. Var det en bevægelse ude i gangen? Han var ikke sikker. Han mente pludselig at han kunne skelne en høj skikkelse derude, men det kunne også bare være hans skrækslagne hjerne der vildledte ham.

Peter skævede til lampen på skrivebordet ved siden af sengen. Måske kunne han nå den hvis han satte sig op, men han turde simpelt hen ikke forsøge.

Længe lå han bare dér og skælvede og stirrede hen mod døren. Det var ikke til at bedømme om han så noget ude i gangen, eller det var indbildning. Den knurrende lyd kom ikke igen.

Han sank en klump der smagte surt og tvang sig selv til at prøve at tale. Det lykkedes, men det blev kun til en spinkel kvækken. "Hve-em … er … d-du?"

Fortsat stilhed.

Peter spurgte lidt højere: "Hv… hvad vil du?"

Forfølgeren gav stadig intet svar eller gav sig til kende på nogen måde.

En fjern motorstøj dukkede op og voksede sig højere. En lastbil bumlede forbi udenfor. Dens lys kastede et svagt, sejlende skær ind gennem persiennerne og oplyste værelset et kort øjeblik.

Døråbningen var tom ...

© 2019 Nick Clausen
Følg Nick på Facebook Nicks bøger på Goodreads Nicks bøger på Bogreolen.dk Nicks bøger på Mofibo