EBOG
LYDBOG

Ørkenblod

Da kongen over Vesten dør i et attentat, ser Cassian chancen for at forlade sin plads på slottet og vende hjem til Østen, hvor han oprindeligt stammer fra.

Han husker meget lidt om sin barndom og hvorfor hans familie sendte ham væk. Da han endelig vender hjem, finder han et land præget af blodige magtkampe, og hadet og jalousien rækker helt ind i Cassians familie.

Facet, 2018
270 sider
Omslag: Andreas Bech

Uddrag

Jeg standsede brat, da jeg drejede omkring et hushjørne.

En bred grusvej snoede sig op ad en bakke. På toppen lå det. Huset fra mine drømme. Mit hjem. Der var ikke noget lys at se, så måske var min familie gået til ro.

„Er det her?” spurgte Faustina.

Jeg kunne ikke få et ord frem. Jeg begyndte i stedet at gå op ad grusvejen. Mit hjerte hamrede. Min mave snurrede.

Da jeg kom ind i gårdspladsen, var jeg tæt på at råbe højt. Ordene nåede helt ud på tungespidsen. Anmâ, ouan il-ma'an! Mor, jeg er hjemme!

Men så brast min glæde. Smilet stivnede på mit ansigt.

Jeg gloede på det gabende hul, hvor hoveddøren havde været. Revnerne, der snoede sig over murværket. Tidslerne, der voksede op gennem terrassebrædderne.

„Åh, nej,” hviskede jeg.

„Det ser forladt ud,” sagde Faustina et sted bag mig.

Jeg sprang op ad trappen, var nær snublet på de ødelagte trin, og løb ind i forhallen. Jeg så ingen af de møbler, jeg huskede. Ingen af mors malerier eller dyre vaser. Alt var fjernet. Gulvet var fyldt med rester efter dyr. En kold vind føg gennem lokalet og fik en håndfuld støv til at hvirvle op. Noget klaprede, og jeg kikkede op og fik øje på den enlige skodde, der tappert hang fast i vinduet over trappen til første sal. I taget var et stort hul, hvor teglstenene havde givet efter, så et udsnit af stjernehimlen nu var synligt.

Jeg undersøgte rummene ét efter ét. Gruede for, hvad jeg måtte finde. Men der var intet andet end skidt og støv. Til sidst endte jeg på altanen, der havde udsigt til havet. Lige nu var det sort som himlen. Et stykke af rækværket var brækket af, og gulvet var fyldt med fuglelort.

„Cassian?” Faustina kom ud og tog min arm. „Jeg er ked af, at de ikke er.”

„Hun stod lige her,” mumlede jeg. „Min mor stod her og så efter os, da vi forlod hjemmet.”

Der var stille lidt imellem os. Nattebrisen fik snart Faustina til at skælve, og hun trykkede sig lidt tættere ind til mig.

„Hvad tror du, der er sket?” spurgte hun så.

Jeg rystede på hovedet. „Er det ikke åbenlyst? De er enten døde, eller også er de flygtet herfra. Uanset har jeg ingen mulighed for at finde dem.” Det sved i min hals. „Hele mit liv … det er forsvundet med et slag.”

„Måske kan du stadig opspore dem,” prøvede Faustina. „Du kan jo huske deres navne.”

„Den sydlige halvø har lige så mange indbyggere som hovedstaden. Og hvem siger, at de stadig er her i landet?” Jeg fandt potteskåret frem og kikkede på det. „Dette var min eneste chance for at finde dem.” Jeg blev grebet af et pludseligt raseri og trak armen tilbage for at kyle potteskåret så langt, jeg kunne.

„Cassian, se der!”

Jeg standsede i bevægelsen.

Faustina pegede på noget bag mig. Jeg vendte mig. Henne i hjørnet af altanen stod en besynderlig ting. Den var rødbrun og takket. Det tog mig et øjeblik at forstå, hvad jeg kikkede på. Så gispede jeg.

Langsomt, som om det var et dyr, der kunne finde på at springe op og flygte, gik jeg derhen og knælede. Potten var næsten hel. Nogen havde samlet skårene og limet dem med stor omhu. Den manglede kun et par af de øverste skår. Jeg tog mit og satte det på plads. Det passede perfekt.

„De har været her,” sagde Faustina og smilede. „Næsten alle dine søskende er vendt hjem, Cassian!”

Jeg løftede forsigtigt potten og betragtede den. Håbet vendte tilbage og fyldte mig. De var i live. Og de havde efterladt et tegn. Men hvor var de?

„Hvad er dét?” spurgte Faustina og pegede.

På gulvet, hvor potten havde stået, var ridset en række tydelige tegn.

Mit hjerte føltes, som om det skulle briste. „Det er en adresse,” hviskede jeg.

© 2019 Nick Clausen
Følg Nick på Facebook Nicks bøger på Goodreads Nicks bøger på Bogreolen.dk Nicks bøger på Mofibo