Hummerkongens hævn 1

Jonatans fætter finder en magisk portal i et skab. Det går op for Jonatan, at der må være tale om et såkaldt ’ormehul’, som kan bruges til at rejse gennem tid og rum. Ved et uheld forsvinder Jonatans lillebror, Karlo, gennem portalen til en ukendt destination.

Facet, 2017
202 sider
Omslag: Peter Nielsen

Uddrag

Selvom han egentlig har overbevist sig selv om, at der vil komme en naturlig forklaring, begynder det alligevel at køre lidt i hans mave, da han tager i lågen for at lukke den.

Karlo og August betragter ham med begejstring og ærefrygt.

“Så er det nu,” mumler Jonatan.

Han lukker lågen. Mørket er langt fra fuldkomment. Lys trænger ind fra små sprækker rundt omkring. Alligevel tillader han sig nogle sekunder, hvor han vænner øjnene til at se. Lugten af støv og muselort bliver en smule kvælende.

“Gå så,” hvisker han til sig selv.

Men fødderne lystrer ikke. Jonatan indser, at han faktisk er bange. Et øjeblik overvejer han at lade være. Men han kan ikke åbne lågen igen og lade rollingerne se, at han er skræmt. Derfor tager han sig sammen og går frem i en akavet, foroverbøjet stilling. Han kan ikke huske, om August har sagt noget om at lukke øjnene, men han klemmer dem alligevel i.

Han tager to skridt. Tre. Fire.

Det er hårdt for lårmusklerne. Han kommer til at tænke på en øvelse, de lavede til idræt i sidste uge. De skulle gå halvt ned i skidestilling og op igen. Sådan går Jonatan faktisk lige nu.

Fem skridt. Seks.

Jonatan mærker et lille sug i maven. Men måske er det bare indbildning. Til gengæld er det ikke indbildning, at lyset og luften ændrer sig omkring ham. Hans første indskydelse er, at drengene har mistet tålmodigheden og har lukket en af lågerne op for at kikke ind.

Men da han åbner øjnene, glor han på en række ribber.

Jonatan retter sig op, forsigtigt, af frygt for at han skal banke hovedet mod loftet. Det er der nu ingen fare for. Loftet befinder sig flere meter oppe. Langsomt snurrer han en omgang og stirrer rundt.

“Det ... det er løgn,” hvisker han.

Ordene kaster ekko i skolens store, tomme gymnastiksal.

I samme serie

 
 
© 2019 Nick Clausen
Følg Nick på Facebook Nicks bøger på Goodreads Nicks bøger på Bogreolen.dk Nicks bøger på Mofibo