De døde brødre

For at finde ud af om der virkelig eksisterer spøgelser, beslutter Adam og Troels sig for at tilbringe weekenden i en gammel jagthytte, som efter sigende er hjemsøgt af to døde brødre, som mistede livet i et makabert dobbeltselvmord. Men noget ved fortiden stemmer ikke. Og nogen er ude efter blodig hævn.

Tellerup, 2009
183 sider
Omslag: Christian Guldager

Uddrag

Det er faren der får øje på dem først. Han genkender de to livløse skikkelser der ligger på jorden foran brændeskuret ved siden af huggeblokken. Deres lyse nattøj er plettet af mørkt blod. Faren træder nærmere som en søvngænger. Månelyset afslører hvad der kommer til at give ham mareridt resten af livet.

Renny er værst tilredt. Han ligger på maven med hovedet drejet til siden, lukkede øjne og let åben mund. Hans arme er spredt ud til siderne, og den ene døde hånd knuger stadig en tot græs. I hans hals gaber et stort hul, en kløft som næsten har delt hovedet fra kroppen. Øksen, der ligger kun en meter derfra, er indsmurt i mere af det mørke blod.

Lenny ligger på ryggen, ind over sin tvillingebrors ben. Hans øjne stirrer glansløst op i den fløjlssorte stjernehimmel og reflekterer månens blanke skive. Hans tænder er blottede og bidt sammen i en grimasse, der godt kunne forveksles med et grin. Men da faren synker i knæ ved siden af sine døde sønner, kan han se hvordan det meste af Lennys baghoved mangler. Skudt væk. Riflen ligger på jorden ved siden af drengene.

Faren hører skridt bag sig, men evner ikke at advare sin uvidende kone, som siger hans navn idet hun kommer nærmere.

Hendes skrig flænger nattens tunge tavshed og kastes ud i den mørke skov. En flok fugle der sidder og sover i et træ i nærheden letter flaksende og flyver væk i natten.

I samme serie

© 2019 Nick Clausen
Følg Nick på Facebook Nicks bøger på Goodreads Nicks bøger på Bogreolen.dk Nicks bøger på Mofibo