×
E-KLUB BØGER BIO FOREDRAG
 

Biografi

Født i 1988 i Nordjylland, hvor jeg bor med min familie.

Jeg bestemte mig ret tidligt for, at jeg ville være forfatter når jeg blev stor. Faktisk kom beslutningen til mig allerede da jeg læste min første bog, Snevampyren af Dennis Jürgensen. Mine første egne "rigtige" historier skrev jeg i 14-15 års alderen. De blev afvist af forlaget, som jeg sendte dem til, men fik alligevel ros. Der gik nogle år, hvor jeg havde travlt med at være teenager og prøvede at få en uddannelse. Så, pludselig, som 18-årig, kom jeg i tanker om, at jeg skulle være forfatter.

Den dag lavede jeg et løfte om at skrive 1.000 ord om dagen indtil jeg fik en bog udgivet.

Jeg satte mig direkte ned og begyndte at skrive. Det fortsatte jeg med at gøre hver eneste dag i halvandet år. Jeg sendte de færdige manuskripter til forskellige forlag, og afslagene væltede ind. Tolv styk blev det til. Men for hver gang kunne jeg mærke, at det blev en smule bedre. Kritikken blev mere positiv. Den trettende historie hed Tidevandet, og den blev antaget af forlaget og udkom et år senere.

Siden da er det blevet til snart 30 titler.

Jeg har altid nydt at skrive, og jeg er meget reflekteret omkring den kreative proces. Jeg planlægger ikke længere mine historier, som jeg ellers gjorde i starten og anbefaler nybegyndere at gøre. Men uden planlægning føler jeg, at jeg oplever historien samtidig med at jeg skriver den, og karaktererne føles for mig som virkelige personer. Jeg ved ikke, hvor ideerne kommer fra, men jeg har aldrig haft problemer med at finde dem.

© 2019 Nick Clausen